“Fen Bilimleri Öğretmenlerine Yönelik İnsan Merkezli Tasarım Yaklaşımı ile Zenginleştirilmiş Teknolojik Pedagojik Alan Bilgisi Uygulamaları” başlıklı öğretmen eğitimi gerçekleştirildi.
29 Şubat 2024 | 17:05

TÜBİTAK 2221 Konuk veya Akademik İzinli (Sabbatical) Bilim İnsanı Destekleme Programı kapsamında üniversitemize davet edilen Iowa Eyalet Üniversitesinde görevli öğretim üyesi Doç. Dr. Evrim BARAN, ev sahibi bilim insanı Prof. Dr. Sedef CANBAZOĞLU BİLİCİ ile 27-28 Şubat tarihlerinde “Fen Bilimleri Öğretmenlerine Yönelik İnsan Merkezli Tasarım Yaklaşımı ile Zenginleştirilmiş Teknolojik Pedagojik Alan Bilgisi Uygulamaları” başlıklı öğretmen eğitimini gerçekleştirdi.  Öğretmen eğitimi kapsamında teknolojik pedagojik alan bilgisinin doğası, insan merkezli tasarım yaklaşımı ve uygulama ilkeleri, yapay zeka, yaratıcılık ve tasarım konularında oturumlar gerçekleştirildi. Eğitime farklı mesleki tecrübeye sahip fen bilimleri öğretmenleri ile birlikte farklı üniversitelerde görev yapan öğretim elemanları ve ana bilim dalımız öğretim elemanları da katılarak bilgi ve deneyim paylaşımında bulunuldu. Sayın dekanımız Prof. Dr. Mahmur SELVİ ve sayın dekan yardımcımız Prof. Dr. Yasin ÜNSAL, Doç. Dr. Evrim BARAN’a katkılarından dolayı teşekkür ederek, fakültemizde gerçekleştireceği çalışmalarda başarılar diledi.

A-1 A-1 A-1 A-1 A-1 A-1 A-1