"Prof. Dr. Metin AKTAŞ Zooloji Müzesi, Prof. Dr. Tuna EKİM Herbaryumu ve  Prof Dr. Zekiye SULUDERE Elektron Mikroskop Laboratuvarı"na Ziyaret Gerçekleştirildi
7 Mayıs 2024 | 09:28

Ana Bilim Dalımız 2/A  şubesi öğrencileri Biyoloji-III dersi kapsamında Prof. Dr. Demet ÇETİN ile birlikte G.Ü. Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü bünyesinde bulunan "Prof. Dr. Metin AKTAŞ Zooloji Müzesi, Prof. Dr. Tuna EKİM Herbaryumu ve  Prof Dr. Zekiye SULUDERE Elektron Mikroskop Laboratuvarı "na 06.05.2024 tarihinde ziyarette bulunmuşlardır.
Ülkemizin zengin biyoçeşitliliğini tanıtan ve doğa bilincinin gelişmesine katkı sağlayan Zooloji Müzesinde farklı böcek, sürüngen, kurbağa, balık ve memeli örnekleri, Herbaryumda ise bitki örnekleri öğrencilerimiz tarafından incelenmiştir. Konu uzmanlarından bitki, hayvan, böcek örneklerinin arazilerden nasıl toplandığı, getirildiği ve nasıl muhafaza edildiklerine dair bilgiler alınmıştır. Elektron Mikroskop Laboratuvarında bulunan Taramalı Elektron Mikroskobu (Scanning Electron Microscope-SEM) ve Geçirmeli Elektron Mikroskobu (Transmission Electron Microscope-TEM) öğrencilerimize gösterilmiş, ışık mikroskobuna göre üstünlükleri anlatılmıştır. Örneklerin nasıl incelendiği, biyoloji, tıp, eczacılık vd. alanlardaki araştırmacıların Elektron Mikroskop Laboratuvarından ne amaçla ve nasıl yararlandığı anlatılmıştır.

.-1
background image